Menu Close

Sådan sover du bedre om natten naturligt

Hvis du spekulerer på, hvordan du sover bedre om natten, er der mange ting, du kan gøre for at forbedre din hvilekvalitet. Søvnkvaliteten påvirker dine vågne timer, så lav en plan for en bedre nattesøvn. Ændringer i din daglige rutine kan også hjælpe. En af de bedste måder at forbedre din søvn på er at ændre dine sovetimer. Tag en lur i løbet af dagen! Lur tages bedst kort efter frokost, tidligt på eftermiddagen. Du bør ikke overdrive det – tag kun en kort lur, normalt tyve minutter.

Et andet godt tip til at få en bedre nattesøvn er at vågne tidligt. Dette er især vigtigt, hvis du har problemer med at falde i søvn. At blive sent oppe eller vågne tidligt smider din krops indre ur af. At stå op på samme tid hver dag er afgørende for at maksimere kvaliteten af den søvn, du modtager. Du bør ikke vende og dreje hele natten. Men hvis du har brug for en tidlig alarm, bør du overveje at lave din sengetid tidligere.

En god måde at få en god nats søvn på er at reducere din eksponering for blåt lys. Elektronik udsender blåt lys, hvilket forstyrrer søvn. Prøv at begrænse din skærmtid en time før sengetid. Varme brusere hjælper dig også med at sove bedre. Ud over at undgå det blå lys, der produceres af elektronik, kan et varmt brusebad gøre en stor forskel i din søvn – hvis du vil have flere tips så læs her sleepzone.dk. Når du føler dig træt, skal du tage et varmt brusebad.

Tilføjelse af et par dråber æteriske olier til din pude eller diffusor kan hjælpe dig med at falde i søvn lettere om natten. Andre æteriske olier er gode til at hjælpe dig med at sove, såsom lavendel, valerian og bergamot. Du kan også prøve at spise fødevarer, der indeholder vitamin B6. Fødevarer med højt indhold af dette vitamin omfatter hvedekim, bananer og solsikkefrø. Disse fødevarer øger produktionen af tryptofan i din krop, som er en forløber for søvn.

Hvis du har problemer med at falde i søvn, kan du prøve at bruge 4-7-8 vejrtrækningsteknikken. Dette indebærer at tage en dyb indånding, holde den i syv sekunder og derefter langsomt udånde. Prøv at holde din puls 60 eller lavere. Dette er ideelt. Brug af metoden regelmæssigt vil forbedre din søvnkvalitet. Det vil også hjælpe dig med at føle dig mere afslappet i løbet af dagen. Når du har mestret disse metoder, vil du snart være i stand til at sove godt om natten.

For at få en bedre nats søvn skal du gøre dit soveværelse så mørkt og behageligt som muligt. Brug en sovemaske og dæk eventuelle lysemitterende enheder til. I løbet af natten skal du slukke for lysene, især hvis du ikke er komfortabel med at sove. Svage natlys og små lommelygter kan også hjælpe dig med at glide lettere i søvn. Hvis ingen af disse metoder hjælper, skal du tale med din læge for mere information.