Menu Close

Aromaterapi – duft gennem din hud

Dufte spiller en stor rolle i vores liv. Nogle dufte kan tilbagekalde minder eller sender fornemmelser. Hvem har ikke følt bedre efter at gå til sauna med eucalyptus lugt? Eller tilknyttede blomster dufte til følelser af ro og fred? Aromaterapi benyttede sig af denne grundlæggende menneskelige instinkt til at behandle sygdomme, giver velvære, hud pleje og afslapning. Det kan defineres som den terapeutiske anvendelse af æteriske olier til forebyggelse og/eller hjælpeansatte behandling af fysiske, psykologiske og energiske problemer.

Den sande aromaterapi består på den terapeutiske anvendelse af 100% æteriske olier i bade, massage, komprimerer, diffusions, intern brug mv. Inden den anvendes, er æteriske olier ofte opløst i neutral lotion som vegetabilske olier, korn vand eller korn alkohol. Dette bevarer kemiske egenskaber og kemisk/fysisk aktivitet i den menneskelige krop.

Ifølge “The Illustrated encyklopædi af æteriske olier”, er en yndet teknik, aroma terapeuter massage, fordi den sikrer, at olier er absorberet i huden og ind i blodbanen. På denne metode fortyndet essensen i base olie (jojoba, avocado, peanut, soja, fersken kerne olie mv.). En anden bog, “Aromaterapi: Healing for krop & Soul”, understreger vigtigheden af at gnide olien i huden. Forfatteren, Kathi Keville, hævder at human touch varmer kroppen, mindsker stress, afslapper og tilskynder dyb vejrtrækning.

Fordele

Aromaterapi er kendt for at bringe trivsel og lindre stress til mennesker, men dette er kun en af dens mulige fordele. Denne behandling kan påvirke kroppens kemi; følelser og holdninger; og evne til kroppen til at fungere. Bogen “aromaterapi: Healing for krop og sjæl” citerer en bred vifte af terapeutiske anvendelser for aromaterapi:

-Reduktion af smerter, betændelser og spasmer;

-Stimulering af immunsystemet, hormonproduktion og blodcirkulation;

-Hud infektioner;

-Helbrede åndedræts- og fordøjelsessystemet problemer;

-Følelsesmæssige problemer som depression og panik.

Forholdsregler

Nogle æteriske olier, som kamfer, thuja og rød timian, kan forårsage skade på patienter på grund af deres høje toksicitet niveauer, som kan forårsage alvorlig dermal irritation. æteriske olier må ikke anvendes direkte på huden; de bør fortyndes i et luftfartsselskab olie eller creme. Det foreslås også for at gøre en lappetest på huden før du bruger den æteriske olie, fordi nogle mennesker kan være meget følsomme eller allergiske reaktioner. Nogle olier, som citron og verbena, når de udsættes for solen, kan forårsage steder.

“Illustreret encyklopædi af æteriske olier” advarer om, at gravide patienter eller dem, der har diabetes, forhøjet blodtryk og epilepsi ikke kan masseres med nogle æteriske olier. Det anbefales, at de informerer terapeuten om deres tilstand. Det annoncer også æteriske olier bør ikke anvendes i hjemmet til at behandle alvorlige medicinske eller psykologiske problemer.

Olier egenskaber

Olierne har forskellige egenskaber. Nogle af de mest almindelige æteriske olier er:

· Beroligende – kamille, lavendel, geranium;

· Opløftende – ylang ylang, muskat salvie, rose, neroli, citron, fennikel;

· Energigivende – rosmarin, timian (hvid), grapefrugt, kanel;

· Udrensning – rosmarin, tea tree, lavendel; røgelse;

· Aflastning – eucalyptus, pine, tea tree, pebermynte;

Erhverv

Selvom aromaterapi er i dag blevet en udbredt praksis rundt om i verden, er det stadig betragtes som en komplementær medicin i fleste lande. I Frankrig er aromaterapi en del af den formelle uddannelse i medicinsk skoler. Under historie, blev lægemidler og aromatiske planter brugt til at rense og duft steder, skræmme væk onde ånder, behandling af hud og andre fysiske lidelser som i brugen af infusioner, mumificering proces i det gamle ægypten og romerske bade.

Ifølge The National Association for Holistisk aromaterapi (NAHA), den organisation, der fremmer og støtter praksis af denne metode, er der ingen licensure eller love for aromaterapi i USA. NAHA bestemmes, at for at blive en aroma terapeut er nødvendige for at blive uddannet i et kursus på mindst 200 timer. Nogle professionelle omfatte uddannelse af denne teknik med deres licenserede arbejde. Det er tilfældet med mange massører, akupunktører, læger og sygeplejersker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.